Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
12 min.
Klaar in:
22 min.

Er is geen betere muffin combinatie dan bananen en chocolade. Ik kreeg dit recept van een vrouw die ik ontmoette in een groep. Ze bracht de muffins op een ochtend mee. Mijn smaakpapillen stonden versteld en ik vroeg om het recept. Je kan ze ook goed invriezen en ik geef ze vaak mee aan mijn kinderen als lunch, want ze ontdooien in 20 minuten.


Ingrediënten:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr basterdsuiker
  • 170g chocolade stukjes (of een chocoladereep die je zelf in kleine stukjes hebt gehakt)

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Vet een 12 muffin bakblik in, of bedek met papieren vormpjes.

2Meng de droge ingrediënten in een kom.

3In een aparte kom, meng je de natte ingrediënten en vervolgens voeg je de droge ingrediënten toe. Meng niet te lang.

4Bak 12-15 minuten.

5Bestrooi ze met poedersuiker net voor het opdienen (optioneel).

Opbrengst:

12 broodjes