Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
40 min.

Een heerlijke soep, eenvoudig te bereiden en met een zoete, stevige smaak van flespompoen (butternut) en zoete maïs.


Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes
  • 150 gr maïskorrels

Bereidingswijze:

1In een stoofpan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin knoflook en ui zacht en doorzichtig bakken. pompoen en maïs toevoegen en nogmaals 3 minuten bakken. Bouillon erbij schenken, de pan aan de kook brengen en kruiden met basilicum en zwarte peper.

2Het vuur laag zetten en in de pan zonder deksel de pompoen in ong. 15 minuten gaar sudderen. De pan van het vuur halen en met een staafmixer (of in porties in een blender) de soep glad pureren. Yoghurt en nootmuskaat erdoor roeren.

Opbrengst:

4 broodjes