Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Witte asperges met crème fraîche en groene asperges met truffelolie en broodkruim, daarbij gerookte tonijn.


Ingrediënten:

  • 12 witte aspergetips
  • 1 bosje groene aspergetips
  • 4 moten tonijn van 125 gram
  • 100 ml crème fraîche (van goede kwaliteit)
  • 4 dikke sneden oerbrood, zonder korst en in stukken

Bereidingswijze:

1De witte asperges 4 minuten koken in water met een flinke steek boter en zout. Vuur uitzetten, deksel op pan leggen en zeker half uur laten staan. In een ander pannetje de groene tips garen in circa drie minuten. De tips direct onder de koude kraan afspoelen en drogen in een keukendoek.

2De stukken brood goudbruin bakken met tijm en knoflook in wat olijfolie op matig vuur en steeds omscheppend.

3De groene asperges licht bakken in wat truffelolie. De tonijn kort en licht roken of grillen. Tonijn grillen luistert heel nauw. Niet langer dan 2 minuten per kant (bij een dikte van circa 4 cm per moot).

4De crème fraîche opkloppen tot slagroomdikte met een elektrische mixer. Draai bij het serveren met 2 eetlepels mooie quenelles en garneer het gerecht hiermee.

5Serveer per bord 1 snee gebakken oerbrood, 1 moot tonijn, 3 witte asperges, een paar aspergetips, overgiet met de truffelolie en plaats als laatste een quenelle van crème fraîche op het gerecht als finishing touch.

Opbrengst:

4 broodjes