Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Klassieke fajita’s met een twist, garnalen in plaats van rundvlees of kip. Serveer met gebakken bonen en Spaanse rijst voorr makkelijk doordeweeks maal!


Ingrediënten:

  • 1 1/2 eetlepels plantaardige olie, apart te verwerken
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 450g middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 zakje taco of fajita kruiden
  • 3 eetl water, of zoveel als nodig
  • 6 bloem tortilla’s, opgewarmd

Bereidingswijze:

1Verwarm 1 eetl olie in een grote bakpan over matig heet vuur. Voeg de rode en groene paprika’s en uien toe. Bak, onder gedurend roeren, de paprika’s tot ze heet maar nog knapperig zijn; ongeveer 5 min. Neem ze uit de pan en zet opzij.

2Voeg de resterende 1/2 eetl olie toe aan de pan en vervolgens de garnalen. Bak ze, onder af en toe roeren, aan tot roze zij. Zet het vuur laag, doe paprika’s en de ui weer terug in de pan. Roer de fajita of tacokruiden erdoor met een beetje water zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Sudder tot parika’s tot ze weer heet zijn. Dien op met warme tortilla’s.

Opbrengst:

6 broodjes