Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
70 min.

Een makkelijk recept om aspergesoep te maken, ik maak het ieder voorjaar als er een overvloed aan asperges is. De sherry geeft een nootachtige smaak aan de soep.


Ingrediënten:

  • 3 trossen verse asperges, schoongemaakt
  • 3 eetlepels boter
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, gehakt
  • 1 teen knoflook, gesneden

Bereidingswijze:

1Snijd de asperges in stuken. Bewaar 300 gram van de aspergepunten.

2Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de asperges, ui, selderij en knoflook in de gesmolten boter tot ze zacht beginnen te worden, 2 tot 3 minuten. Voeg de sherry en kippenbouillon toe en breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 45 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat minstens 30 minuten afkoelen.

3Giet de soep in een blender, vul de blender voor niet meer dan de helft. Houd het deksel op zijn plaats met een gevouwen theedoek en begin voorzichtig met pureren, met behulp van een paar snelle pulsen om de soep in beweging te krijgen voordat je de blender verder laat pureren. Doe de gepureerde soep terug in de soeppan en voeg de bewaarde aspergepunten en de slagroom toe. Kook op middelhoog vuur tot de soep heet is en de aspergepunten goed warm zijn maar nog wel knapperig, ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Opbrengst:

6 broodjes