Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Verbaas familie en vrienden met deze gezonde, voedzame pastasalade. Snel klaar, en dus ook ideaal voor doordeweekse dagen en van tevoren te maken. Citroensap en witte wijn in de pasta verfijnen niet alleen de smaak, maar verminderen tevens het gebruik van olie.


Ingrediënten:

  • 300 g macaroni (pijpjes of schelpjes)
  • 100 g peultjes
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
  • 4 el droge witte wijn
  • 400 g kipfilet, in blokjes van circa 2 cm

Bereidingswijze:

1Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Voeg een minuut voor het einde van de kooktijd de peultjes toe. Giet het water af, houd alles onder koud stromend water en giet het water opnieuw af.

2Vermeng in een grote slakom 2 eetlepels olie met de wijn en schil en sap van de citroen. Peper en zout toevoegen. Macaroni en peultjes toevoegen en de schaal voorzichtig omscheppen totdat alles bedekt is. Een beetje laten afkoelen.

3Intussen de resterende eetlepel olie in een grote koekenpan verhitten en daarin kip en knoflook 5-6 minuten op een hoog vuur roerbakken tot deze lichtbruin en helemaal gaar is. Door de macaroni scheppen.

4Tomaten en olijven over de schotel verdelen. Strooi er basilicumblaadjes over; scheur de grotere blaadjes eerst in stukjes. Schep de kom voorzichtig om en serveer de salade terwijl de kip nog warm is.

Opbrengst:

4 broodjes