Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
15 min.

Dit recept komt oorspronkelijk van mijn overgrootmoeder, en ik heb het weer van mijn oudtante gekregen.


Ingrediënten:

  • 235 ml melk
  • 30 gr bloem
  • 200 gr plantaardige bakvet (bijvoorbeeld margarine)
  • 200 gr suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1Kook de melk en de bloem in een vuurvaste kom bovenop een pan met kokend heet water (au bain-marie). Roer en schraap regelmatig langs de zijkanten van de kom met een rubberen spatel. Doe dit tot het dik wordt, ongeveer 5 minuten. Zet het mengsel in de koelkast om af te koelen.

2Mix het plantaardige bakvet, de suiker en het vanille-extract met een elektrische mixer tot alles goed gemengd is. Klop het gekoelde melk-bloem mengsel erdoor en blijf kloppen tot er een luchtig glazuur ontstaat.

Opbrengst:

12 broodjes