Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Een bijzondere en luxe spaghetti met schaaldieren, die in een pakketje van bakpapier wordt geserveerd. Het is heel bijzonder om het pakketje aan tafel open te vouwen. De spaghetti is gevuld met heerlijke verse krab, verse mosselen, inktvis, garnalen en verse kruiden. Wij hebben dit op onze huwelijksreis gehad en daarom noemen wij het ook wel Honeymoon Spaghetti.


Ingrediënten:

 • 1/2 pak (250 gr) spaghetti, of meer indien gewenst
 • 1,5 kilo verse krab of kreeft (in de schaal)
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 1 verse rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd en in stukjes
 • 30 gr boter
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 450 gr verse mosselen, schoongemaakt
 • 115 gr inktvis, in plakjes
 • 170 gr gepelde tijger of kleine garnalen
 • 450 gr spaghetti, beetgaar gekookt
 • handjevol bladpeterselie, grof gehakt
 • handjevol marjolein, grof gehakt
 • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:

1Krab/Kreeft koken: Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een grote soeppan met heet water op en breng aan de kook. Kook de krab of kreeft in 15 minuten gaar in het kokende water. Zet alvast een bak met ijskoud water en ijsklontjes klaar, en dompel de gekookte krab/kreeft daarin onder om snel te laten koelen. Haal al het vlees uit de schaal en scheur het vlees in stukken. Bewaar de schalen en poten.

2Saus: Maal grote poten en schalen fijner met een deegroller. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak daarin 3 grof gesneden teentjes knoflook met 1 fijngesneden rode peper en de schalen en poten, ong 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten en 1 glas water toe aan de pan. Laat dit 1 uur pruttelen. Zeef de saus daarna, en zet opzij.

3Pasta bereiden: Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4Verwarm 30 gr boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak daarin 2 fijngesneden teentjes knoflook met 1 fijngesneden rode peper op zacht vuur. Vuur hoog zetten en de schoongemaakte mosselen, inktvis en garnalen erbij doen. Bak 2 minuten op hoog vuur.

5Haal de pan van het vuur, gooi dichte mosselen weg, en voeg de gezeefde tomatensaus, gekookte spaghetti, kreeft/krabvlees en verse kruiden toe. Roer goed door elkaar.

6Bakpapier vouwen: Knip het bakpapier op maat: 60 bij 120 cm. Vouw het papier dubbel en weer open. Leg het zeevruchtenmengsel er in het midden van een van de helften op, en smeer de randen in met losgeklopt ei. Vouw het pakketje dicht en druk alle randen goed aan.

7Leg het pakketje op een bakplaat en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat het mooi bol gaat staan. Serveer direct. Snij aan tafel voorzichtig het pakket open.

Opbrengst:

2 broodjes