Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
10 min.

Als u een maaltijdsoep wilt serveren, kunt u daar brood bij geven, maar soms mag het wel eens iets anders zijn. Gebruik uw creativiteit, kies voor boeiende smaakmakers en andere texturen die uw soep aanvullen en ermee contrasteren. Hieronder geven we u 5 snelle en simpele ideeën voor bijgerechten die u kunt bereiden terwijl de soep kookt, met diverse soorten brood.


Ingrediënten:

  • Leg 4 pitabroodjes onder een matig warme grill en verwarm ze aan elke kant 1 minuut. (hierdoor gaan de broodjes gemakkelijker open – het is niet de bedoeling ze te toasten). Snijd ze langs de zijkant in en trek ze open, zodat buideltjes ontstaan. Bestrijk elke pita aan de binnenkant met 1 opgehoopte eetlepel zoete chutney (bijvoorbeeld uien- of tomatenchutney). Rasp 150 g belegen kaas en vul hiermee de broodjes. Leg de broodjes weer onder de grill en verwarm ze tot de kaas gesmolten is; keer ze halverwege. Serveer ze met de soep uit eigen tuin met parmaham (zie deze website).

Bereidingswijze:

Opbrengst:

4 broodjes