Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
90 min.

Courgette, lasagnebladen en roomkaas, een heerlijke combinatie die geweldig smaakt.


Ingrediënten:

  • 9 grote lasagnebladen
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 480 ml kokend water
  • 115 gram boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 theelepels geperste knoflook
  • 50 gram bloem
  • snufje zout
  • 360 ml melk

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.

2Los de blokjes kippenbouillon op in het kokende water.

3Smelt in een grote koekenpan op middelhoog vuur de boter en bak en roer de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Zet het vuur lager om te voorkomen dat de groenten aanbrangen. Doe de bloem en zout in de koekenpan, en voeg vervolgens het kippenbouillonmengsel en de melk toe in kleine toevoegingen, roer om een gladde saus maken. Roer de roomkaas door de saus, blijf mengen totdat de roomkaas is gesmolten en opgenomen in de saus. Voeg de wortelen, basilicum en zwarte peper toe, zet het vuur hoger, en kook tot de saus net begint te koken. Haal van het vuur.

4Doe een opscheplepel saus op de bodem van de ovenschaal, en bedek met een aantal lasagnebladen. Doe wat hüttenkäse over de bladen en bedek met nog een opscheplepel met saus. Verdeel de helft van de plakjes courgette over de saus en bestrooi met 1/3 van de Parmezaanse kaas en 1/3 van de mozzarella. Herhaal de lagen nog twee keer, eindigend met lasagnebladen, een laatste opscheplepel saus, de laatste 1/3 Parmezaanse kaas, en de resterende 1/3 mozzarella. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

5Bak in de voorverwarmde oven tot de lasagne heet is en begint te borrelen, ongeveer 35 minuten, verwijder de folie, zet terug in de oven, en bak tot de kaas goudbruin is, ongeveer 15 minuten. Laat de lasagne tot 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

Opbrengst:

12 broodjes