Voorbereiding:
08 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
23 min.

Als u een pakje gedroogde noedels op voorraad hebt, kunt u daarmee in mum van tijd een maaltijd op tafel zetten. Met chipolataworstjes, wortelen en doperwten maakt u deze heerlijke maaltijd compleet.


Ingrediënten:

  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 225 g minichipolataworstjes
  • 250 g dunne Chinese eiernoedels
  • groentebouillon
  • 100 g doperwten
  • 2 grote wortelen
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze:

1Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin 1 ui (in ringen) en 225 g minichipolataworstjes 10 min. tot ze goudbruin kleuren. Kook intussen 250 g dunne Chinese eiernoedels in kokende groentebouillon of licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Voeg 1 min. voor het einde van de kooktijd 100 g doperwten toe en draai het vuur wat hoger, zodat de bouillon snel weer kookt. Giet de noedels en doperwten af in een vergiet en vang hierbij 3 eetl. van de bouillon op. Leg een deksel op het vergiet. Voeg 2 grote wortelen (grofgeraspt), 1 teen knoflook (uitgeperst) en de opgevangen bouillon toe aan de koekenpan en verwarm ze 1-2 min. tot ze bijna gaar zijn en bijna alle vloeistof verdampt is. Voeg de noedels en doperwten toe en laat alles ca. 1 min. doorwarmen onder voortdurend omscheppen. Serveer met zoete chilisaus of tomatenketchup.

Opbrengst:

4 broodjes