Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

Wilt u een snelle, maar toch speciale maaltijd voor twee personen, probeer dan dit kleurrijk roerbakgerecht met dunne reepjes rundvlees, verse gember, champignons, rode paprika en krokante peultjes, geserveerd met Chinese noedels. De zoete sojasaus geeft het geheel nog extra smaak.


Ingrediënten:

  • 175 g eiermie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 grote teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl geraspte, verse gember
  • 1 grote, rode paprika, zaad verwijderd en in dunne schijfjes gesneden
  • 125 g kleine champignons, gehalveerd
  • 1 runderlendenstuk, circa 200 g, het vet verwijderd en het vlees in dunne reepjes gesneden

Bereidingswijze:

1Doe de eiermie in een kom, giet er kokend water over en laat deze gedurende 5 minuten weken, of overeenkomstig de instructies op de verpakking.

2Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of een grote braadpan, voeg er de knoflook en de gember aan toe en laat kort stoven, zodat de smaken vrijkomen. Roer er dan de rode paprika en de champignons door en roerbak gedurende 2-3 minuten op een hoog vuur, of tot alles zacht wordt.

3Voeg vlees, peultjes en lente-ui toe en laat alles nog 1-2 minuten roerbakken, of tot het vlees net van roze in bruin verandert.

4Roer er de sojasauzen door en blijf roeren tot het mengsel kookt. Voeg dan de sesamzaadolie toe, als u die gebruikt. Laat de noedels uitlekken. Serveer het roerbakmengsel op de noedels en garneer met de lente-ui.

Opbrengst:

2 broodjes