Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

De levendige smaken van Mexico komen goed naar voren in dit gerecht van kruidige zwaardvis. Serveer er een salsa-achtige salade van kievitsbonen bij die gebaseerd is op de bekende avocadodipsaus, guacamole. Eet er ongepelde of witte rijst bij, of, als u zich helemaal in een Mexicaanse sfeer wilt onderdompelen, warme tortilla’s.


Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ tl gemalen koriander
  • peper en zout
  • 4 moten zwaardvis, circa 450 g in totaal
  • 2 avocado’s
  • 6 rijpe pruimtomaten, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Meng de olie met de knoflook en de gemalen koriander en breng op smaak met peper en zout naar wens. Smeer de moten zwaardvis aan beide kanten in met het mengsel.

2Verhit een geribbelde gietijzeren pan of een braadpan met antiaanbaklaag tot deze heet is. Bak de vismoten 3-5 minuten aan elke kant of tot ze net gaar zijn. Ze moeten een beetje doorzichtig blijven in het midden, zwaardvis wordt namelijk taai als u hem te lang bakt.

3Bereid ondertussen de salade. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Meng het met de tomaten, de ui, de chilipeper, de koriander, het limoensap en de kievitsbonen en breng op smaak met peper en zout.

4Serveer de kruidige moten zwaardvis met de salade en een garnering van de gemengde blaadjes sla.

Opbrengst:

4 broodjes