Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
55 min.

Dit kiprecept zit vol smaak. In elke kipfilet vind je boterzachte asperges en gesmolten kaas, terwijl de paneerlaag voor een lekkere crunch zorgt. Snel en makkelijk om te maken en de presentatie is eenvoudig maar elegant.


Ingrediënten:

  • 8 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels dijonmosterd
  • 1 citroen, uitgeperst en schil geraspt
  • 2 theelepels gedroogde dragon
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 240 graden C / gasstand 9. Vet een ovenschaal in. Meng in een kom de mayonaise, dijonmosterd, citroensap, citroenrasp, dragon, zout en peper.

2Kook de asperges in de magnetron op hoog vermogen tot ze helder groen en beetgaar zijn, ongeveer 1 tot 1 1/2 minuut. Leg apart. Leg een kipfilet tussen twee lagen stevig plastic (diepvrieszakjes werken goed) op een stevige, gladde ondergrond. Sla de kipfilets met een (vlees)hamer tot een dikte van ongeveer 6 mm. Herhaal voor de overige kipfilets.

3Leg 1 plakje kaas op elke kipfilet en leg hierop 5 asperges per kipfilet. Rol de kipfilets rond de asperges en kaas op tot een stevig pakketje en leg met de naad naar onderen in de ovenschaal. Breng met een kwast een laagje van het mayonaisemengsel aan op elke kipfilet en bestrooi ze met panko, druk aan om ze goed te bedekken.

4Bak ze in de voorverwarmde oven tot de paneerlaag bruin is en de kip gaar, na ongeveer 25 minuten.

Opbrengst:

4 broodjes