Voorbereiding:
35 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
55 min.

Een eenvoudige, van te voren te maken, heerlijke manier om rundvlees te serveren. Een leuke variatie op het standaard recept voor Beef Wellington – zonder de traditionele ganzenlever. Voor dit recept kun je ook wat sterker smakende paddestoelen zoals kastanjechampignons, portobellos of zelfs eekhoorntjesbrood of morieljes gebruiken. Voor de wijn kies een rijke wijn die je normaal ook zou drinken – een goede Shiraz is fantastisch.


Ingrediënten:

  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 (170 gr) rundvlees tournedos
  • 1 eetlepel boter
  • 225 gr verse witte champignons, gehakt
  • 5 eetlepels gehakte sjalot
  • 2 geperste teentjes knoflook

Bereidingswijze:

1Verhit de olijfolie in een zware koekenpan op hoog vuur tot deze zeer heet is. Schroei de tournedos tot ze goed bruin zijn aan beide kanten, gedurende 1 tot 2 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan, en laat in de koelkast afkoelen gedurende minstens 1 uur. Het vlees moet koud zijn.

2In dezelfde koekenpan op middelhoog vuur, smelt je de boter, en roerbak je de champignons, sjalot en knoflook totdat de sjalotjes gaar zijn en doorschijnend en de champignons hun sap kwijt zijn, gedurende 6 tot 8 minuten. Roer er 2 eetlepels rode wijn door, waarbij je de randen van de pan schoonschraapt en alles oplost in de wijn. Doe het champignonmengsel in een kom en laat ook deze afkoelen in de koelkast gedurende ongeveer 45 minuten.

3Plaats 2 vellen bladerdeeg op een werkvlak, en bedek elk met een afgekoeld tournedos. Spreid de helft van de champignon mengsel in een nette laag bovenop elke tournedos en bedek elk met een weer een vel bladerdeeg. Vouw en knijp de randen van het deeg samen, zodat de inhoud ingepakt is en maak er een mooi pakketje van. Snijd een klein spleetje in de bovenkant van elk pakketje. Zet ze weg in de koelkast.

4Giet 350 ml rode wijn in een pan op matig vuur, en laat sudderen tot de wijn verminderd is met de helft, ongeveer 15 minuten. Breng de wijn saus op smaak met zout en peper. Ondertussen, klop je eieren en de melk in een kom, en bestrijk je de pakketjes met het eimengsel voor een bruinere korst, indien gewenst. Zet ze terug in de koelkast om koud te houden.

5Verwarm een oven op 230 C / gasoven stand 8. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

6Plaats de bladerdeeg pakketjes op de voorbereide bakplaat en bak in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en knapperig is en de tournedos de gewenste mate van gaarheid hebben (voor medium-rare, ongeveer 15 minuten; een vleesthermometer uit het midden moet 54 graden C zijn). Serveer elk pakketje met wat lepels van de wijnsaus er bovenop.

Opbrengst:

2 broodjes