Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Deze zoetigheid is eenvoudig te maken en lekker, en is net een beetje anders!


Ingrediënten:

  • 600 gr basterdsuiker
  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 175 gr dadels, pitten verwijderd en in stukjes gesneden
  • 150 gr gehakte noten

Bereidingswijze:

1Vet een vel aluminiumfolie (30×40 cm) in met boter en bestrooi met poedersuiker.

2Verwarm de suiker en gecondenseerde melk in een pannetje op middelmatig vuur. Roer constant totdat een dikke massa ontstaat (temperatuur moet zo’n 110 graden Celsius) zijn en roer de dadels en noten erdoor. Laat het mengsel afkoelen.

3Vorm het mengsel tot een langwerpige rol met een diameter van 4 centimeter en wikkel het in de aluminiumfolie. Laat het in de koelkast afkoelen totdat het stevig is. Snij er dunne plakjes van (dit gaat het beste als je het mes eerst even in heet water doopt).

Opbrengst:

11 broodjes