Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Rozemarijn, knoflook en limoen zijn de smaakmakers in deze snelle en chique ovenschotel met zeeduivel. Geef hierbij geprakte aardappeltjes met olijfolie en gestoomde broccoli.


Ingrediënten:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 500 g zeeduivelfilet (zwart vlies verwijderd), in 2 stukken
  • 2 grote tenen knoflook, in de lengte in 4 stukjes gesneden
  • 2 takjes rozemarijn, in plukjes verdeeld
  • 1 limoen
  • 25 g boter
  • 4 tomaten, gehalveerd

Bereidingswijze:

1Maak de pakketjes: Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C). Scheur 2 stukken aluminiumfolie af, groot genoeg om de stukken vis in te verpakken. Bestrijk het folie met wat olijfolie.

2Breng de vis op smaak: Verwijder eventuele restjes van het zwarte vlies van de vis met een scherp mesje. Leg midden op elk stuk folie een stuk vis. Kerf ze op verschillende plaatsen in met het mes. Druk de stukjes knoflook en de plukjes rozemarijn in de inkervingen.

3Voeg de limoen toe: Rasp de limoenschil dun af boven de stukken vis. Verwijder de kapjes van de limoen en snijd de vrucht in 5 schijfjes. Gebruik 1 schijfje om enkele druppels sap uit te knijpen boven de stukken vis en schik de andere schijfjes limoen op de vis. Breng er hier en daar klontjes boter op aan en strooi er zout en peper naar smaak over.

4Sluit de pakketjes: Schik de halve tomaten met het snijvlak omhoog naast de stukken vis. Klap de zijkanten van het folie over de vis en tomaten en vouw het geheel goed dicht, zodat u pakketjes krijgt.

5Bak de pakketjes: Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10 min. in de oven. Open de pakketjes en bak ze nog 10 min., of tot de vis gaar is. Controleer dit met de punt van een mes. De vis is gaar als hij gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld en ondoorschijnend maar nog wel sappig is. Snijd beide stukken vis doormidden en schep ze samen met de tomaten op borden. Schenk de jus uit de pakketjes over het gerecht en serveer het direct.

Opbrengst:

4 broodjes