Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
60 min.

Indiase curry met een kruidige kokossaus, sperziebonen, tomaat, paprika en garnalen. Een heerlijk eenpansgerecht dat in de oven wordt klaargemaakt.


Ingrediënten:

 • 1/2 theelepel garam masala
 • 1/4 theelepel currypoeder
 • 1/2 theelepel korianderpoeder
 • 1/8 theelepel cayennepoeder
 • 1/8 theelepel kurkuma
 • 1/2 theelepel zout
 • 60 ml yoghurt
 • 1 blik kokosmelk
 • 3 eetlepels gehakte verse koriander
 • 2 stengels lente-ui, in stukjes
 • 1 scheutje citroensap, naar smaak

Bereidingswijze:

1Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom samen.

2Verwarm de oven voor op 225°C. Zet een grote vuurvaste braadpan met deksel klaar. Vet de braadpan in met een beetje olie.

3Snij de ui in stukjes en verdeel de ui over de bodem van de braadpan. Spoel de rijst af onder stromend koud water. Verdeel de rijst over de ui in de pan. Snij de knoflook in stukjes en maak de garnalen schoon. Leg eerst de garnalen in de pan en verdeel daarover de knoflook.

4Giet de helft van de saus in de braadpan over de rijst en garnalen (niet roeren). Snij de paprika, verse tomaat en sperziebonen in stukken, en leg in de pan. Giet zowel het blik tomatenblokjes als de resterende saus over alle groenten in de pan. Doe de deksel op de pan, en zet de braadpan 45 minuten in de voorverwarmde oven.

5Meestal begint het gerecht 3-5 minuten voor het gaar is sterk te geuren. Haal de braadpan uit de oven, verwijder voorzichtig de deksel (pas op voor hete stoom), en controleer of de rijst gaar is. Zet nog even terug als de rijst nog hard is. Serveer eventueel met naanbrood.

Opbrengst:

4 broodjes