Voorbereiding:
20 min.
Klaar in:
80 min.

Mango liefhebbers moeten deze romige en verkoelende mango mousse echt uitproberen! Zo makkelijk om te maken en er zit weinig suiker in. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 2 middelgrote mango’s, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 limoenen
  • 2 1/2 eetlepel honing
  • 300 ml slagroom
  • 2 eiwitten

Bereidingswijze:

1Pureer de mango’s, honing en het sap van 1 limoen in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Klop de slagroom tot zachte pieken vormen, en schep het door de mangopuree. Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf en roer de helft door het mangomengsel. Schep, als het goed gemengd is, voorzichtig de overgebleven eiwitten door de mousse tot er geen witte strepen meer zichtbaar zijn.

2Snijd de resterende limoen in plakjes. Verdeel de mousse over individuele glazen en garneer met schijfjes limoen. Koel de mousse daarna in de koelkast om op te stijven, ongeveer 1 tot 3 uur, en dien daarna op.

Opbrengst:

8 broodjes