Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
12 min.
Klaar in:
22 min.

Deze hamburgers van varkensvlees zijn snel klaar en smaken bijzonder lekker. Laat het vlees goed gaar worden.


Ingrediënten:

  • 350 g mager varkensgehakt
  • 150 g varkenssaucijzenvlees
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 eetl. worcestersaus
  • 2 eetl. fijngesneden salie
  • zout en peper
  • bloem
  • 1-2 eetl. zonnebloemolie

Bereidingswijze:

1Vermeng 350 g mager varkensgehakt met 150 g varkenssaucijzenvlees, 1 gesnipperde ui, 1 eetl. worcestersaus, 2 eetl. fijngesneden salie en wat zout en peper. Vorm hiervan 4 burgers. Bestuif ze licht met bloem. Verhit 1-2 eetl. zonnebloemolie in een koekenpan met zware bodem en bak hierin de burgers 10-12 min. op matig tot hoog vuur; keer ze halverwege. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en serveer ze in broodjes met koolsla en appelringen.

Opbrengst:

4 broodjes