Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
20 min.

Dit is een perfecte basis om een heerlijke Penang curry mee te maken. Een Penang curry is een van de mildere Thaise curry’s. Klik hier voor mijn Penang curry recept, dat toch wel een beetje pittig is!


Ingrediënten:

  • 1 theelepel witte peperkorrels
  • 3 volle theelepels korianderzaad
  • 2 volle theelepel komijnzaad
  • 5 kleine gedroogde rode chilipepers, met zaadjes
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 20 gr sjalotjes, gepeld en in stukken
  • 40 gr knoflook, gepeld

Bereidingswijze:

1Stamp de witte peperkorrels fijn in een vijzel. Bak het koriander- en komijnzaad in een hete, droge koekenpan, onder voortdurend roeren. Pas op dat het niet aanbrandt. Als de korianderzaadjes gaan springen zijn ze gaar. Stamp de korianderzaadjes en komijnzaadjes fijn in een vijzel.

2Zet een keukenmachine klaar. Schraap de geplette peperkorrels, korianderzaad en komijnzaad uit de vijzel en in de kom van de keukenmachine. Voeg de gedroogde rode chilipepers, zeezout, sjalot, knoflook, gember, citroengras, limoenschil, korianderwortel, geroosterde pinda’s en garnalenpasta toe, en maal fijn.

3Om de pasta nog fijner te malen, kun je de pasta nog met een staafmixer verder pureren in een aparte kom.

4Bewaar de currypasta in een afgesloten pot in de koelkast. De pasta blijft minstens een week houdbaar.

Opbrengst:

6 broodjes