Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
80 min.

Een bijzonder lekker gerecht met tahoe, een product dat rijk aan plantaardig eiwit is.


Ingrediënten:

  • 2½ dl droge witte wijn of groentebouillon
  • 4 eetl. lichte sojasaus
  • 2 eetl. honing
  • 1½ cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 325 g vaste tahoe (tofu), in blokjes van 2½ cm
  • 225 g langkorrelige witte rijst

Bereidingswijze:

1Doe de wijn, 1 eetl. sojasaus, de honing en een derde van de gember in een stevige plastic zak. Voeg de tahoe toe en druk zo veel mogelijk lucht uit de zak. Laat de tahoe op deze manier 1 uur marineren in de koelkast; schud hem af en toe.

2Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd hem warm.

3Verhit intussen de olie in een wok of diepe koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur tot deze zeer heet is. Roerbak hierin de knoflook met de rest van de gember circa 1 min., tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de gemengde groenten, de helft van de bosuitjes, de rijst, de rest van de sojasaus en de peper toe. Roerbak alles circa 4 min. tot de groenten door en door warm zijn. Schuif ze naar de kant, voeg het ei toe en bak dit tot het bijna gaar is. Snijd het met een spatel in reepjes.

4Schenk intussen de marinade in een pannetje en kook hem 2 min. in op hoog vuur. Voeg de tahoe en marinade toe aan de wok. Roerbak het geheel nog 4 min. tot de tahoe door en door warm is. Strooi er tot slot als garnering de resterende bosuitjes erover.

Opbrengst:

4 broodjes