Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
45 min.

Dit is een goed recept om restjes kip te gebruiken. Voeg champignons toe en een romige bechamelsaus en je hebt een heerlijk hapje!


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 6 kleine champignons, in plakjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilets, gaar en in blokjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in.

2Smelt de boter in een koekenpan op medium vuur. Bak de ui hierin glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje en meng goed door. Voeg de stukjes kip toe en roerbak. Breng op smaak met zout en peper en schenk dan de bechamelsaus erbij en voeg ook de geraspte kaas toe. Warm alles goed door en haal dan van het vuur en laat een paar minuten afkoelen voordat je de empanadas vult.

3Leg de deegcirkels op een plat oppervlak en maak de randjes vochtig met warm water. Schep wat van de vulling in het midden en vouw het deeg dubbel, druk de randjes aan met een vork. Leg alle empanadas op de bakplaat.

4Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor serveren.

Opbrengst:

12 broodjes