Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
40 min.

Dit recept heb ik van mijn oma gekregen. Kinderen vinden het vaak ook erg lekker vanwege de blokjes kaas. Door alle verschillende kleuren in het recept is het ook een leuke salade om mee te nemen naar een feestje.


Ingrediënten:

  • 225 gram macaroni
  • 150 gram kleine broccoliroosjes
  • 75 gram blokjes (jong) belegen kaas
  • 75 gram gehakte groene paprika
  • 1 grote augurk, fijngehakt
  • 75 gram gehakte selderij
  • 75 gram gesneden zwarte olijven
  • 75 gram gesneden groene olijven

Bereidingswijze:

1Vul een pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt voeg je de macaroni toe, breng het water terug aan kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 8 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen en spoel af met koud water tot de pasta afgekoeld is. Laat nogmaals uitlekken om het overtollige water te verwijderen.

2Doe de macaroni, broccoli, Cheddar kaas, groene paprika, augurk, bleekselderij, zwarte olijven, groene olijven, lente-ui, wortel en peper in een slakom en hussel alles door elkaar. Meng in een kom de mayonaise, mosterd, zout, suiker en zwarte peper tot een gladde dressing; giet de dressing over de salade en meng alle ingrediënten met de dressing. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Opbrengst:

10 broodjes