Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
90 min.

Ik heb dit recept gekregen van Gabry. Het is een heerlijke gebakken citroen-kwarktaart met een laagje meringue en een bodem van koekkruimels.


Ingrediënten:

  • 150 gr margarine
  • 1 rol granen biscuitjes
  • 900/1000 gr magere kwark
  • 150 gr suiker
  • 5 eieren
  • sap van 3 citroenen

Bereidingswijze:

1Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Goed door elkaar mengen en verdeel dit mengsel over de bodem van een ingevette springvorm. Zet even weg in de koelkast.

2Verwarm de oven voor op 160°C.

3Doe de kwark in de keukenmachine. Terwijl de machine draait, voeg langzaam de suiker toe en daarna de 5 eieren. Ook het citroensap mag erdoor. Zorg dat het goed gemengd is. Giet het kwarkmengsel bovenop de bodem in de springvorm.

4Bak de cheesecake 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. Het geeft niet als het midden van de taart er nog wat flexibel uitziet na het bakken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar dan in de koelkast.

5Zet de oven op 220°C.

6De meringue maak je door de eiwitten in een schone kom en met schone kloppers helemaal stevig te kloppen. Het eiwit moet in punten rechtop staan. Meng de suiker erdoor en klop goed. Strijk dit mengsel over de taart en bak dit nog 5 minuten op 220°C. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast en bestrooi eventueel met citroenrasp.

Opbrengst:

12 broodjes