Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Kies een waaier aan exotische en wilde paddestoelen voor dit paddestoelenfeest. Hun smaak wordt versterkt door de rijke marsala. Dit gerecht past uitstekend in een evenwichtig voedingspatroon. Het resultaat is een aangenaam gerecht dat niet overladen is met room, die een paddestoelensaus meestal te zwaar maakt.


Ingrediënten:

  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
  • 90 ml kokend water
  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 225 g champignons, in plakjes gesneden
  • 150 ml marsala
  • 450 g tagliatelle

Bereidingswijze:

1Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en voeg het kokend water toe, zodat het eekhoorntjesbrood helemaal is bedekt. Laat 15 minuten weken, laat dan uitlekken en bewaar het weekvocht. Snijd in plakjes en gooi taaie stelen weg.

2Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de sjalotjes ongeveer 3 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Voeg de champignons toe aan de pan en laat nog 8-10 minuten bakken of tot alle vloeistof uit de champignons is verdampt.

3Voeg de marsala en het weekvocht van het eekhoorntjesbrood toe. Laat circa 10 minuten zachtjes koken of tot de saus tot de helft is ingedikt.

4Kook ondertussen de tagliatelle 10-12 minuten in kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies zoals die op de verpakking staan vermeld.

5Verhit de resterende eetlepel olie circa 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta in een grote braadpan. Voeg de knoflook, als u die gebruikt, en de gemengde paddestoelen toe. Bak vervolgens 3-5 minuten op een middelhoog vuur tot de paddestoelen net gaar zijn. Schud regelmatig.

6Voeg de tomaten, de tijm en de peterselie toe aan de paddestoelensaus en verhit ze nog 1-2 minuten. Voeg het eekhoorntjesbrood toe, breng op smaak en haal de pan van het vuur.

7Laat de tagliatelle uitlekken en verdeel hem dan over 4 kommen. Schep de paddestoelensaus erbovenop en serveer het gerecht meteen.

Opbrengst:

4 broodjes