Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
45 min.

Risotto is een echt huiselijk gerecht met onbegrensde mogelijkheden: u kunt allerlei verse ingrediënten toevoegen.


Ingrediënten:

  • 1 l groentebouillon
  • 100 g groene aspergepunten
  • 100 g bospeentjes, in de lengte gehalveerd
  • 200 g verse gedopte jonge doperwten
  • 500 g verse gedopte jonge tuinbonen

Bereidingswijze:

1Breng de bouillon aan de kook in een grote pan, draai het vuur laag en voeg de asperges, peentjes, doperwten en tuinbonen toe. Blancheer ze in 4-5 min. beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart. Houd de bouillon tegen de kook.

2Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan met zware bodem op matig vuur. Fruit hierin de preiringetjes 2 min. Voeg de ongekookte rijst toe.

3Schep ½ dl bouillon in de pan en roer tot deze is opgenomen. Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe en roer telkens tot deze vrijwel volledig is opgenomen door de rijst alvorens er nieuwe bouillon bij te scheppen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen, en de risotto beetgaar is (dit duurt ca. 20 min.).

4Roer de pesto door de risotto. Voeg peper naar smaak toe. Schep de asperges, worteltjes, doperwten, tuinbonen door de risotto en verwarm ze enkele minuten. Schep de risotto in voorverwarmde, diepe borden en strooi de pijnboompitten erover.

Opbrengst:

4 broodjes