Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

De dressing voor deze eenvoudige, kleurrijke salade heeft een zoetzure smaak die uitstekend past bij de smaak van gekookte courgette, tonijn, tomaten en beetgare pasta. Serveer de salade bij voorkeur koel, niet ijskoud, maar ook warm smaakt hij goed. Serveer er kleine pitabroodjes bij om in de saus te dopen.

Ingrediënten:

  • 250 g gebogen of spiraalvormige pasta, zoals cavatappi, fusilli, rotini, of andere vormen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 courgettes, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 tl fijne suiker
  • 2 el rode pesto

Bereidingswijze:

1In een pan kokend water de pasta in 10-12 minuten al dente koken (of volgens de gebruiksaanwijzing). Goed laten uitlekken, afspoelen met koud water en nogmaals goed laten uitlekken.


2Terwijl de pasta kookt de helft van de olie in een pan verhitten en daarin ui en knoflook onder frequent roeren 3 minuten bakken. Courgette en de rest van de olie toevoegen en onder af en toe roeren 3 minuten bakken. Suiker, rode pesto, azijn en kappertjes toevoegen, enkele seconden verhitten en al roerend alle ingrediënten goed vermengen. Tomaten toevoegen, het mengsel in een grote schaal scheppen en apart zetten om te laten afkoelen.

3De uitgelekte pasta in de schaal met groenten scheppen en vervolgens voorzichtig tonijn en zwarte olijven erdoor scheppen. Verdeel de salade over 4 borden of schep hem in een grote schaal. Naar wens serveren met enkele blaadjes peterselie.