Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
60 min.

Een superdeluxe voorgerecht, prachtig geserveerd in schelpen en met een rijke, volle smaak. Een uurtje werk meer dan waard!


Ingrediënten:

  • 16 oesters (nr 2)
  • 16 sint-jakobsschelpen
  • 4 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze:

1Voor de saus:

2Snijd het vlees van de eendenborst in kleine stukjes. In een koekenpan boter en vet van de eendenborst laten smelten en hier in de sjalotjes fruiten. Blussen met port en laten inkoken, kalfsbouillon en witte wijn erbij schenken. Nogmaals 5 minuten op een zacht vuurtje laten inkoken. Het vlees van de eendenborst en crème fraîche toevoegen. Peper erover. Nogmaals 5 minuten laten sudderen, even laten afkoelen en met een staafmixer of keukenmachine fijnmalen. Bieslook toevoegen.

3Voor de gratin:

4De oven op grillstand voorverwarmen. De oesters opensnijden, het vocht opvangen, filteren en in een pan schenken. Aan de kook brengen. De oester losmaken en 30 seconden in het kokende vocht pocheren. Uit de pan scheppen.

5De sint-jakobsschelpen in plakjes snijden en 30 seconden in het oestervocht pocheren. Verdeel de sint-jakobsschelpen en oesters over schelpen. Saus erover scheppen, een beetje paneermeel erover strooien, snel onder de grill bruin laten wordne en serveren.

Opbrengst:

4 broodjes