Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
75 min.

Dit is een hartige cake recept, zowel warm als koud geserveerd erg lekker. Het is gemakkelijk om te maken, maar je gasten zullen zeer onder de indruk zijn. Je zou wat verse gehakte kruiden naar smaak kunnen toevoegen, maar hij is ook lekker zonder. Zeer geschikt voor een cocktail-party of een picknick.


Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 150 ml olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • 100 gr witte bloem
  • 100 gr gruyère, geraspt

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 210 C / gasoven stand 6-7.

2Breek de eieren boven een kom. Voeg de olie en wijn toe. Meng goed. Roer de bloem, kaas, bakpoeder, zout en peper erdoor. Voeg tenslotte de ham en olijven toe.

3Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Giet het beslag in de bakvorm en bak in de oven gedurende ongeveer 50 minuten. Controleer met een mes of hij klaar is. Als het mes er schoon uit komt, dan is de cake klaar is. Verwijder de cake uit de oven als het klaar is en haal het voorzichtig uit de bakvorm zodra het uit de oven komt.

Opbrengst:

8 broodjes