Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
20 min.

Een lekker en simpel warm voorgerechtje! Je kunt per persoon één vijg serveren, je kunt het gerechtje nog wat opvrolijken door de vijgen te serveren op een bedje van sla. De ingrediënten zijn gebaseerd op twee porties.


Ingrediënten:

  • 2 verse vijgen
  • 4 plakjes harde geitenkaas
  • 4 walnoten, in stukjes gebroken
  • scheutje honing

Bereidingswijze:

1Warm de oven voor op 180°C.

2Was de vijgen en snijd het bovenste puntje eraf, snij vervolgens een kruis in de vijg en doe dit nogmaals, zodat de vijg open gaat staan als een bloem. Zorg wel dat de onderkant van de vijg intact blijft.

3Doe een paar plakjes geitenkaas in de vijg, druk gebroken walnoten in de geitenkaas en maak het geheel af met wat honing. Het laatste wat je nu moet doen is de vijgen 10 tot 15 minuutjes in de oven laten zitten totdat de geitenkaas en de honing lekker zacht zijn geworden.

Opbrengst:

2 broodjes