Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

In dit gerecht in Chinese stijl gebruikt u kleurige, geroerbakte groenten en garnalen die geserveerd worden op een omelet, gegarneerd met omeletreepjes.


Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 1 theel. sesamolie
  • 3 eetl. korianderblad, fijngesneden (eventueel)
  • 2 theel. maïzena
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 2 eetl. droge of medium sherry
  • 2 eetl. plantaardige olie

Bereidingswijze:

1Eieren loskloppen met sesamolie (en eventueel de koriander). Maizena in een kommetje doen en geleidelijk sojasaus en sherry erdoor mengen.

2In een koekenpan of wok 1 eetlepel olie verhitten en hierin broccoliroosjes, paprika, gember, knoflook en bosui 5 minuten bakken tot de broccoli felgroen en beetgaar is. Maizenamengsel erdoor roeren en de groenten nog 1 minuut al roerend gaarkoken.

3Garnalen toevoegen en 2 minuten roerbakken. Taugé toevoegen en 1 minuut bakken tot de garnalen roze kleuren. Het mengsel inclusief het vocht in een grote schaal scheppen en warmhouden. De pan met een stuk keukenpapier schoonvegen en de resterende olie enkele seconden in de pan verwarmen. Iets meer dan de 1/2 van het eiermengsel in de pan schenken en deze schuin houden zodat het gelijkmatig over de bodem verdeeld wordt. Even doorroeren en ong. 3 minuten bakken tot het ei gestold is. Losmaken met een spatel en de omelet op een schaal leggen. Snel het resterende eiermengsel in de pan scheppen en in 1-2 minuten laten stollen. Op een snijplank laten glijden en in stukjes snijden.

4Groenten en garnalen over de omelet verspreiden, de omeletreepjes erover verdelen en direct serveren.

Opbrengst:

4 broodjes