Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
80 min.

Een simpele en snelle cake met dadels en noten, geserveerde met een warme saus gemaakt van bruine suiker.


Ingrediënten:

  • 180 gr dadels, pitten verwijderd en fijngehakt
  • 250 ml water
  • 125 gr boter
  • 100 gr basterdsuiker
  • 1 tl baksoda
  • 200 gr bloem
  • 1 geklopt ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 gr gehakte walnoten

Bereidingswijze:

1Verwarm de ven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet een cakeblik (23×13 cm) in en bestuif licht met bloem. Breng water en de dadels in een steelpannetje op middelmatig vuur aan de kook. Roer 125 gr boter en 100 gr basterdsuiker erdoor en laat volledig smelten. Zet het vuur uit en roer de baksoda erdoor. Laat 10 minuten afkoelen.

2Giet het dadelmengsel over in een grote kom. Roer de bloem, eieren en vanille-extract erdoor en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Roer goed door elkaar en giet het beslag in het cakeblik.

3Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er schoon weer uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal hem uit het cakeblik en laat hem verder op een rooster afkoelen. Serveer in plakjes met de warme bruine suikersaus.

4Voor de bruine suikersaus doe je de boter, room en bruine suiker in een steelpannetje. Warm het op (constant blijven roeren) totdat het mengsel kookt en de suiker volledig opgelost is. Besprenkel de plakjes cake met de warme saus.

Opbrengst:

12 broodjes