Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Een heerlijk gerecht waarmee u zo een feestelijk diner opsiert, maar ook gewoon lekker thuis gegeten kan worden. De malse lamsbiefstuk wordt heerlijk gecombineerd met de smaken van komijn, spinazie, romige aardappel en een zoete saus van rode wijn.


Ingrediënten:

  • 20 nieuwe aardappels, gehalveerd
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 250 ml rode wijn
  • 4 (170 gr) lamsschouder steaks

Bereidingswijze:

1De aardappels in een grote pan met zout water aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en in een gesloten pan in ong. 15 minuten gaar koken. Afgieten en gedurende 1 of 2 minuten droogkoken.

2In een sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Knoflook gedurende 3-4 bakken tot de knoflookgeur minder scherp is. Suiker en rode wijn toevoegen en op een matig hoog vuur de pan aan de kook brengen. Gedurende 5 minuten laten koken, van het vuur halen en in een afgesloten pan warm houden.

3Intussen de lamssteaks met zout en peper op smaak brengen. Het komijnzaad aan beide zijden in het vlees steken. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en in ong. 4 minuten per kant de steaks naar wens garen. Het vlees uit de pan halen en op een warme plek laten rusten.

4Spinazie in de hete koekenpan met zout en peper op smaak brengen en bakken tot de blaadjes slap zijn.

5De aardappels met zure room en boter pureren en op smaak brengen met zout en peper. Voor de presentatie: schep een lepel aardappelpuree op het midden van een bord en hierover spinazie en lamsvlees verdelen. Afmaken met een scheutje rode wijnsaus.

Opbrengst:

4 broodjes