Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Krielaardappeltjes zijn lekker snel klaar en dus ideaal voor wie het druk heeft. Met hardgekookte eieren en kort gestoomde groenten maakt u hiermee een verrassende, warme salade, die u besprenkelt met een romige pindadressing.


Ingrediënten:

  • 750 g schoongeboende krielaardappeltjes
  • 2 grote wortels, geschild en in juliennereepjes
  • 125 g dunne sperziebonen, in stukjes van 2-3 cm
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, uitgeperst

Bereidingswijze:

1Neem een grote pan waarop een stoominzet past en kook hierin de aardappeltjes in 10-12 min. beetgaar; doe de wortelen, sperziebonen en bloemkool in de stoominzet en plaats deze gedurende de laatste 8 min. boven de pan met aardappeltjes.

2Leg terwijl u de groenten kookt de eieren in een pan met kokend water en kook ze 8 min. Giet ze af en laat ze afkoelen in koud water.

3Verhit intussen de zonnebloemolie in een pannetje en bak hierin de knoflook, gember en chilivlokken 1 min. Voeg het limoensap, de suiker, pindakaas en 8 eetl. van het kookwater van de aardappeltjes toe. Verwarm dit mengsel al roerend bijna tot het kookpunt.

4Giet de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan. Voeg de gestoomde groenten toe. Sprenkel de olijfolie en azijn erover en schep de aardappeltjes en groenten hiermee losjes om. Houd ze afgedekt warm. Pel de eieren en snijd ze in de lengte in 4 partjes. Doe de warme aardappeltjes en groenten in een voorverwarmde schaal en schik de eierpartjes erop. Sprenkel de warme pindadressing erover en serveer de aardappelsalade direct.

Opbrengst:

4 broodjes