Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
20 min.

Een heerlijke spread van tuinbonen, ui en tomaat. Dit recept is gebaseerd op gerecht dat in Egypte tijdens het ontbijt met pitabrood wordt gegeten. Een lekkere manier om tuinbonen van het seizoen te verwerken, maar u kunt ook diepvriestuinbonen gebruiken.


Ingrediënten:

  • 425 gr diepvries tuinbonen
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote rode ui, fijngesneden
  • 1 grote tomaat, in stukjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 bosje verse peterselie, fijngesneden
  • 4 eetlepels vers citroensap
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

1De bonen in een stoofpan onder water zetten en aan de kook brengen.

2Als de bonen gaar zijn de helft van het water afgieten. De bonen met ui, tomaat, olijfolie, komijn, peterselie, citroensap, zout en peper pureren en weer aan de kook brengen. Eenmaal aan de kook het vuur laag zetten en 5 minuten laten koken. Warm opdienen met geroosterd pitabrood.

Opbrengst:

6 broodjes