Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
70 min.

Deze ovenschotel van restjes kip en rijst is erg makkelijk om te maken en je hebt weinig schoonmaakwerk achteraf. Daarnaast is het ook nog eens erg lekker! Mijn man vraagt me minstens een keer per week om dit te maken.


Ingrediënten:

  • 240 ml zure room
  • snufje uienpoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje gedroogde dille
  • snufje gedroogde peterselie
  • 240 ml zachte roomkaas

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190 graden C.

2Meng de zure room, uipoeder, knoflookpoeder, dille en peterselie in een grote kom en voeg vervolgens de roomkaas, Cheddar kaas en chilisaus toe. Voeg de kippenbouillon toe, een beetje bij beetje, en roer voorzichtig de rijst en gekookte kip erdoor. Giet in een grote rechthoekige ovenschaal.

3Bak in de voorverwarmde oven totdat de ovenschotel bruin is en de rijst gaar, ongeveer 1 uur.

Opbrengst:

4 broodjes