Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Deze zachte bolletjes met een vulling van kruidig rundergehakt met tomaten en dunne reepjes sla zijn supersnel klaar en perfect voor dagen dat alle gezinsleden op een ander tijdstip eten. Geef er een tomatensalade bij.


Ingrediënten:

  • 50 g mager rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode of groene paprika, kleingesneden
  • 200 g tomaten, fijngesneden
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. tomatenpuree

Bereidingswijze:

1Verhit een grote pan met zware bodem en bak hierin het gehakt met de ui 7 min. op matig vuur onder af en toe roeren tot het gehakt rul is en licht kleurt. Voeg de paprika en tomaten toe en bak ze 3 min. mee. Strooi de bloem erover.

2Roer de tomatenpuree door de bouillon. Voeg de tabasco en de basilicum of koriander toe. Roer 1½ dl bouillon door de gehaktsaus. Breng deze aan de kook, draai het vuur laag en laat hem 10 min. pruttelen. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe. Strooi er wat zout en peper over.

3Snijd de broodjes horizontaal doormidden en rooster ze licht. Beleg ze met wat dunne reepjes sla en schep de gehaktsaus erop. Laat iedereen chilisaus naar smaak toevoegen.

Opbrengst:

4 broodjes