Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
70 min.
Klaar in:
100 min.

Ik ben dol op dit cheesecake recept. Het is de enige die ik heb gevonden met een zanddeeg. Het kost wat tijd om te maken, maar is de moeite waard.


Ingrediënten:

  • 125 gr gezeefde witte bloem
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 110 gr boter
  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 550 gr roomkaas
  • 1/8 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.

2Voor de zanddeeg bodem: Combineer 125 gr van de bloem, 4 eetlepels van de suiker en 1 theelepel geraspte citroenschil. Wrijf de boter erin tot het mengsel lijkt op grove kruimels. Roer de losgeklopte eidooier en 1/4 theelepel vanille erbij. Bedek met 1/3 van het mengsel de bodem van een springvorm (23 cm) zonder de rand. Bak op 200 C / gasoven stand 6 gedurende 6 minuten. Laat afkoelen en beboter de rand van de springvorm en maak vast aan de bodem. Bedek met het resterende mengsel de zijkanten tot een hoogte van 5 cm.

3Voor de vulling: Verwarm de oven voor op 260 C / gasoven stand 9. Roer de roomkaas los totdat deze zacht en luchtig is, voeg 1/8 theelepel vanille en 1/2 theelepel geraspte citroenschil toe.

4Meng 1 1/2 eetlepels bloem, 1/8 theelepel zout en de resterende suiker bij elkaar. Roer dit geleidelijk door het roomkaasmengsel. Voeg de eieren en het eigeel een voor een toe, klop goed na elk ei. Roer de room er langzaam door. Giet het mengsel over de zanddeeg bodem.

5Bak in de voorverwarmde oven gedurende 5 tot 8 minuten of totdat de bovenkant van de korst goudbruin is. Verlaag de oventemperatuur tot 100 C / gasoven stand 1/4 en bak verder gedurende 1 uur. Verwijder de taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm gedurende ten minste 3 uur. Verwijder de rand van de springvorm voordat je de taart opdient.

Opbrengst:

12 broodjes