Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
150 min.
Klaar in:
180 min.

Deze gevulde stoofpot is gemaakt van zowel rund- als varkensvlees. De bamboescheuten, waterkastanjes en sojasaus geven het gerecht een Chinees tintje.


Ingrediënten:

  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 900 gram nasi/bamivlees (of varkenslap in stukjes)
  • 450 gram baklap (of bieflap), in blokjes
  • 2 grote groene paprika’s, fijngehakt
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 kleine steeltjes selderij, in blokjes gesneden
  • 960 ml runderbouillon
  • 1 blikje (225 gram) gesneden bamboescheuten, uitgelekt

Bereidingswijze:

1Verhit de olie op matig vuur in een grote soeppan, en bak het varkens- en rundvlees bruin, roer vaak, ongeveer 10 minuten. Voeg de groene paprika’s, uien en selderij toe. Bak tot de groenten hun sap kwijt zijn, doe het deksel op de pan en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Voeg de runderbouillon, bamboescheuten, waterkastanjes, zwarte peper en chilipoeder toe.

2Meng de sojasaus en maïzena in een kom tot een glad geheel en giet het bij de soep. Roer tot de soep indikt is, ongeveer 1 minuut, doe het deksel weer terug op de pan, doe het vuur lager en laat sudderen. Sudder tot het vlees zeer mals is en de smaken goed gemengd zijn, ongeveer 2 uur. Voeg ongeveer 5 minuten voor het serveren de champignons en tauge toe.

Opbrengst:

8 broodjes