Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
55 min.

Een mini taartbodem belegd met een zoete pecannotenvulling… maar je kunt ook andere noten gebruiken. Je maakt de taartjes in een mini-muffinvorm.


Ingrediënten:

  • 300 gr bloem
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • snufje zout
  • 225 gr koude boter, in blokjes
  • 140 ml koud water

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 170°C.

2Meng 300 gr bloem, 2 eetlepels suiker en zout in een keukenmachine. Voeg koude (bijna bevroren) boter en maal in korte pulseerbewegingen tot het mengsel kruimelig is. Voeg koud water roe en maal kort door. Het deeg moet er nog steeds kruimelig uitzien. Doe het deeg in een kom en zet apart.

3Maal nu de pecannoten in de keukenmachine, doe ze vervolgens in een kommetje en zet apart.

4Voeg nu de gesmolten boter en bruine suiker toe aan de keukenmachine, pulseer een paar keer om te mixen. Voeg eieren en vanille toe en pulseer tot het gemengd is. Meng de pecannoten erdoor. Probeer het mengsel niet licht en luchtig te maken, je hebt maar een paar keer pulseren nodig om te mengen.

5Voeg 1 dessertlepel deegkruimels toe aan elk muffinvormpje van een mini-muffinbakvorm. Druk licht aan en vorm een klein kuiltje.

6Schep 1 dessertlepel van de pecannotenvulling in elk vormpje.

7Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze lichtbruin zijn. Laat in het bakblik 2 minuten afkoelen en haal dan de taartjes met behulp van een mes (langs de rand) uit de vormpjes.

Opbrengst:

60 broodjes