Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
20 min.

Mijn Noorse grootmoeder maakte dit voor ons en nu maakt mijn moeder dit vaak voor mijn kinderen. Zeer eenvoudig en veelzijdig. Serveer met suiker en citroen, honing, stroop of jam. Kan ook worden gevuld met een gezoete roomkaas met rode bosbessen.


Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 375ml melk
  • 125g bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

1Meng de eieren en melk in een blender. Voeg bloem, zout en suiker toe, en meng tot een glad mengsel.

2Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe er een beetje olie of boter in. Schep ongeveer 60ml (4 eetlepels) van het beslag in de pan en kantel en draai de pan zodat de bodem helemaal wordt bedekt met beslag. Bak totdat de bovenkant er droog uitziet, na ongeveer 30 seconden. Schuif een spatel onder de pannenkoek en keer om. Bak de pannenkoek nog een paar seconden aan de andere kant, tot het net bruin wordt. Leg op een bord en herhaal met het resterende beslag.

Opbrengst:

6 broodjes