Voorbereiding:
40 min.
Bereiding:
08 min.
Klaar in:
48 min.

Grote chocoladekoekjes in de vorm van een spin. Kinderen vinden ze fantastisch. Uitermate geschikt voor Halloween, maar ook voor kinderfeestjes.


Ingrediënten:

  • 60 gr chocolade
  • 150 gr bloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gr boter

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een bakplaat licht in.

2Smelt de chocolade in een sauspannetje op laag vuur. Laat afkoelen

3Mix in een kleine kom de bloem, bakpoeder en zout.

4Mix in een middelgrote kom de boter op de lage stand zacht. Voeg suiker toe en mix tot een romig geheel. Meng ei, vanille en chocola erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en mix goed door, tot een stevig deeg.

5Om de spin te maken vorm je van een stukje deeg een ovaal lichaam van 5 cm. Voor de kop maak je een cirkel van 1 cm een beetje plat. Vorm uit het deeg poten van ongeveer 4 cm lang en minder dan 6mm dik.

6Maak de kop en de poten aan het lichaam vast. Druk twee rode smarties in de kop als ogen. Bak de spinnen 5-8 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de spinnen afkoelen op de bakplaat om breken te voorkomen.

Opbrengst:

10 broodjes