Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
165 min.

Dit is een heerlijk brood voor een picknick, gevuld met ham, kaas, pimento pepers en olijven.


Ingrediënten:

  • 1 zakje gist
  • 240 ml warm water (40 graden C)
  • 300 gr bloem
  • 1 ei
  • 15 gr boter
  • 10 gr suiker

Bereidingswijze:

1Los in een kleine kom de gist op in het warme water. Laat dit staan tot het schuimig wordt, in ongeveer 10 minuten.

2Meng het gistmengsel in een grote kom met de bloem, ei, boter, suiker en zout; mix goed door. Als het deeg samenhangend wordt, leg het dan op een licht bebloemd oppervlak en blijf kneden tot een soepel deeg, ongeveer 8 minuten.

3Vet een grote kom lichtjes in met olie, doe het deeg hierin en draai het rond zodat het een laagje olie krijgt. Dek af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).

4Verwarm de oven voor op 200 graden C. Meng de ham, kaas, pimento en olijven in een kom, zet apart.

5Laat de lucht uit het deeg en leg het op een licht bebloemd oppervlak. Rol of druk het deeg uit tot een rechthoek van 25×35 cm.

6Maak parallele sneden van 2 cm breed en 5 cm lang aan de twee lange zijden van de rechthoek. Spreid de vulling gelijkmatig uit op het midden van de rechthoek. Vouw de korte kanten over de vulling. Begin bij een van deze uiteinden en trek de ingesneden randen over de vulling zodat ze elkaar diagonaal overlappen. Leg het brood op een licht ingevette bakplaat, bedek met een vochtige doek en laat het in ongeveer 40 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.

7Bak het brood in 20 tot 30 minuten op 200 graden C tot het goudkleurig is.

Opbrengst:

8 broodjes