Voorbereiding:
40 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
100 min.

Dit is een couscous recept van mijn grootmoeder. Ze maakte dit gerecht vaak als we bij haar op bezoek waren. Mijn couscous is bijna net zo goed als de hare! Je hebt een couscoussier nodig voor dit recept, dat is een traditionele Marokkaanse pot met een grote bodem, geschikt voor het stoven van vlees en groenten, en een stoommandje erop voor het stomen van de couscous. Als je geen couscoussier hebt, kun je de verschillende onderdelen van het gerecht apart maken.


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olie
  • 1 kg lam (schouder), in grote stukken gesneden
  • 3 uien, gehakt
  • 25 gr verse koriander, fijngehakt
  • 6 tomaten, gepeld en fijngehakt
  • 3 eetlepels passata
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Bereidingswijze:

1Verhit de olie op de bodem van een couscoussier (of braadpan) op een matig vuur en bak het lamsvlees, de ui en koriander, roer goed. Roer de tomaten, passata, nootmuskaat, paprika en 250 ml water erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat sudderen op een laag vuur gedurende 25 minuten.

2Vul het bovenste gedeelte van de couscoussier 3/4 vol met water. Voeg de prei, aardappelen, wortelen, kikkererwten en courgette toe. Breng aan de kook en laat vervolgens sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

3Doe ondertussen de couscous in een grote kom, voeg 450 ml water en laat 15 minuten staan.

4Giet de couscous in de couscoussier. Kook gedurende 30 minuten wanneer het eenmaal begint te stomen.

5Doe de couscous in een grote kom, voeg boter toe, roer met een vork, zodat de korrels niet blijven kleven.

6Serveer de couscous, bouillon, vlees en groenten apart.

Opbrengst:

6 broodjes