Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Dit klassieke recept voor kaasfondue wordt gemaakt met Gruyère en Emmentaler kaas en is een populair gerecht voor allerlei feestelijke gelegenheden. Voeg eventueel nog een scheutje Kirsch toe voor de liefhebber. Naast stokbrood kun je er natuurlijk diverse groenten bij serveren. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 250 gr geraspte Emmentaler kaas
  • 250 gr geraspte Gruyère kaas
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 stokbrood, in blokjes

Bereidingswijze:

1Meng de geraspte kazen met de maizena.

2Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met knoflook. Voeg de wijn toe en zet op middelhoog vuur. Breng zachtjes aan de kook en voeg dan geleidelijk de kaas toe. Roer door met een houten spatel, totdat alle kaas is gesmolten en het een glad mengsel is. Voeg dan zout en nootmuskaat toe.

3Serveer de kaasfondue direct, bij voorkeur op een warmhoudplaatje, met de blokjes stokbrood (en eventueel groenten).

Opbrengst:

5 broodjes