Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
80 min.
Klaar in:
110 min.

Dit is de lekkerste hartige taart met kalkoen die ik ooit heb gegeten! Ik heb het zelf bedacht en ik wil het recept graag met anderen delen.


Ingrediënten:

  • 1 theelepel olijfolie
  • 80 gr ui, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt (of naar smaak)
  • 300 ml water
  • 300 gr champignonragout
  • 2 eetlepels kippenbouillonpoeder (of naar smaak)
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 60 gr selderij, fijngehakt
  • 130 gr wortels, geschild en in plakjes gesneden
  • 75 gr erwten uit de diepvries, ontdooid

Bereidingswijze:

1Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien en knoflook totdat de uien glazig zijn, ongeveer 5 minuten. Schenk het water erbij, en klop de champignonragout en bouillonpoeder erdoorheen tot het een mooi glad mengsel is. Breng het aan de kook, en voeg, al roerende, de aardappels, selderij, wortels, en erwtjes toe. Zet het vuur lager en laat 30 minuten tot 1 uur sudderen tot het is ingedikt. Roer de kalkoen erdoor, en laat nogmaals 30 minuten sudderen.

2Schuif een ovenrek op de hoogste plek in de oven en verwarm de oven voor op 200°C.

3Klop de bloem, bakpoeder, zout, basilicum, en oregano samen in een kom. Versnij de koude boter met een mes of vork, voeg bij de bloem, en kneed tot een kruimeldeeg. Mix de melk en het ei door het beslag. Kneed het deeg verder op een met bloem bestoven werkblad tot er een mooi glad deeg ontstaat. Rol het deeg uit tot een cirkel met een doorsnede van 23 cm. Schep eerst de kalkoenvulling in een ronde, lage taartvorm met een doorsnede van 20 cm, en leg daarna het deeg eroverheen. Duw de korst rondom de taartvorm aan de randen naar beneden en maak een paar kleine sneetjes in de bovenkant van de taart.

4Bak de taart op het bovenste rek in de voorverwarmde oven totdat de vulling begint te borrelen en de korst goudbruin is geworden, ongeveer 15 minuten.

Opbrengst:

8 broodjes