Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
180 min.
Klaar in:
200 min.

Wil je de unieke textuur van schuimgebak zoals je ze alleen kan vinden in een Franse patisserie? Dan is dit je recept.


Ingrediënten:

  • eiwit van 4 eieren
  • 270 gr poedersuiker

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 100 C / Gasoven stand 1/4. Vet een bakplaat in met boter en bedak dit met een laagje bloem.

2Klop de eiwitten tot schuim met behulp van een elektrische mixer in een glazen of metalen kom. Strooi de poedersuiker er beetje bij beetje bij, terwijl je blijft mixen op medium snelheid. Wanneer het mengsel stijf wordt en glanst als satijn, ben je klaar met mixen. Schep het mengsel vervolgens in een grote spuitzak. Spuit de meringues op de voorbereide bakplaat met behulp van een grote ronde of stervormige spuitmond.

3Zet de bakplaat met de meringues in de oven en plaats een houten lepel tussen de ovendeur zodat deze niet geheel sluit. Bak gedurende 3 uur, of totdat de meringues droog zijn en ze gemakkelijk loslaten van de bakplaat. Laat de meringues volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.

Opbrengst:

36 broodjes