Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

De meeste mensen vinden brownies het lekkerste als ze van binnen smeuïg en zacht zijn, met een heerlijke, volle chocoladesmaak. In dit recept wordt zowel chocolade als cacaopoeder gebruikt, waardoor de brownies de ideale chocoladesmaak krijgen. De ruwe rietsuiker zorgt voor die zachte, smeuïge structuur.


Ingrediënten:

  • 85 g pure chocolade van goede kwaliteit (met ten minste 70% cacao)
  • 100 g boter
  • 125 g basterdsuiker
  • 100 g lichtbruine ruwe rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 hele eieren en 1 eierdooier, op kamertemperatuur, losgeklopt
  • 100 g bloem
  • 3 el cacaopoeder

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een diepe, vierkante cakevorm van 18 cm in en bedek de bodem met bakpapier.

2Breek de chocolade in stukjes en doe die in een vuurvaste schotel, samen met de boter. Zet de schotel op een pan met kokend water, maar zorg ervoor dat het water de bodem van de schotel niet raakt. Laat de chocolade smelten, haal de schotel dan van de pan en zet deze opzij om af te koelen.

3Roer de basterdsuiker en de ruwe rietsuiker samen met het vanille-extract door het chocolademengsel. Klop er vervolgens langzaam de eieren door. Zeef dan de bloem en het cacaopoeder boven het mengsel en roer tot alles goed is gemengd. Klop niet te lang.

4Giet het deeg in de cakevorm. Bak de koek 30 minuten of tot hij is gerezen en in het midden nog een beetje zacht is. Aan een vleespen die u in het midden steekt, moeten vochtige kruimels blijven hangen. Bak de brownies niet te lang, anders worden ze droog.

5Laat de koek 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Laat dan helemaal afkoelen op een rooster. Verwijder het bakpapier en snijd hem in 16 vierkanten. Indien mogelijk kunt u de brownies inpakken in folie en ze de volgende dag opeten. In folie kunt u ze 3-4 dagen bewaren.

Opbrengst:

16 broodjes