Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
390 min.

Een liter melk die op moest, en meerdere zakken rode bessen in de vriezer inspireerden mij tot dit recept. Mijn man, die niet een grote trifle fan is, vond het heerlijk, hij vond hem lichter dan de gebruikelijke trifle met sherry en vanille vla.


Ingrediënten:

  • 12 lange vingers
  • 3-4 eetlepels Crème de cassis
  • 375 gr verse of bevroren rode bessen en/of bosbessen
  • 3-4 eetlepels suiker, of naar smaak

Bereidingswijze:

1Snijd de lange vingers in 3 cm stukken en verspreid ze in een decoratief glazen schaal met een brede bodem. Besprenkel met de cassis.

2Kook de bessen kort in een kleine steelpan zodat ze barsten en hun sappen vrijkomen. Voeg suiker naar smaak toe en laat iets afkoelen, verspreid het dan over de lange vingers.

3Voor de citroenvla rasp je de citroenschil en pers je ze uit. Breng de melk en de citroenschil langzaam aan de kook.

4Meng de eierdooiers met de suiker en de maïzena tot een gladde consistentie zonder klonten.

5Haal de hete melk door een fijne zeef. Gooi de citroenschil weg.

6Voeg een kleine hoeveelheid van de hete melk aan de eierdooiers toe en roer goed om het op te nemen. Voeg wat meer melk toe en roer opnieuw. Dit mengen moet zeer langzaam en geleidelijk aan gebeuren zodat het niet gaat schiften.

7Nadat alle de eierdooiers en de melk zijn gemengd, giet je het in een pan en breng je het langzaam aan de kook, terwijl je voortdurend roert. Kook en roer tot de vla dikker wordt.

8Haal van het vuur. Voeg het citroensap toe en roer tot het iets is afgekoeld. Giet de vla langzaam over de bessen zodat de laag zal niet worden verpest en de bessen niet naar boven komen drijven. Laat afkoelen.

9Bedek met plastic folie en zet enkele uren in de koelkast.

Opbrengst:

8 broodjes